Сублимне фреквенције

Представљамо нумере са албума „Island” Овена Палета, који је 22. маја објавила издавачка кућа Домино Рекордс.

Овај награђивани канадски кантаутор, присутан је на музичкој сцени петнаест година и до сада је објавио четири студијска албума. Поред солистичке каријере, Палет је познат и по сарадњи са многобројним бендовима и уметницима данашњице, а стварао је и на пољу примењене музике.

Најновији, а уједно и његов први у потпуности акустични албум, под називом Island, Палет је снимио уживо у чувеним Еби Роуд студијима, заједно са Лондонским савременим оркестром. Наиме, Палет је компоновао на класичан начин све песме на гитари, а затим их реаранжирао и објединио на обимном оркестарском албуму. Један од разлог је и то што је ово први пут да је Палет потпуно растерећено приступио стварању албума, без размишљања о томе како ће песме изводити на концертима.

На албуму Island Овен Палет наставља причу о фармеру Луису, главном јунаку свог издања Heartland из 2010. године, који се сада буди на непознатом острву и проводи време размишљајући о смислу свог постојања, постепено прихватајући свој несавршен, али ипак испуњен живот. Тако овај албум започиње низом од тринаест молских, мрачних акорада, који прате његово буђење на непознатој обали, након чега следе ведре и полетне песме, препуне хумора, кроз које се прожимају одлике ранијих издања Овена Палета, са елементима класичног кантауторског израза, инди-рока и филмске, оркестарске музике.

Ауторка емисије Јелена Дамјановић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи