Са београдских сцена

У вечерашњој емисији слушаћете снимак концерта виолинисте Роберта Лакатоша и Војвођанког симфонијског оркестра, забележен 23. новембра 2015. године у дворани Коларчеве задужбине у Београду. За диригентским пултом био је Филип Гринберг, уметнички директор и диригент Кијевске филхармоније.

Војвођански симфонијски оркестар је 23. новембра 2015, први пут од оснивања 2011. године, наступио у Београду. Овог пута са њима је свирао Роберт Лакатош, који се само две године раније представио као један од најмлађих солиста са којим је овај орекстар наступао.

Бројне прве и специјалне награде на домаћим и интернационалним такмичењима говоре о великом таленту Роберта Лакатоша, а посебно се истиче прва награда на међународном такмичењу „Пабло Сарасате” 2015. године у Памплони. Лакатош је одрастао у породици музичара, а први ментор био му је отац, Имре Лакатош. Као најмлађи студент виолине у историји новосадске Академије уметности, завршио је основне и мастер студије у класи Дејана Михаиловића. Школовање је наставио на Високој уметничкој школи у Цириху где је постао стипендиста швајцарске Фондације Лира за изузетне таленте. Од 2015. године сарађује са Јулијаном Рахлином на Универзитету за музику и извођачке уметности у Бечу. Тренутно је запослен на Академији уметности у Новом Саду у звању доцента на гудачком одсеку. Роберт Лакатош свира на виолини коју му је уступила на коришћење Фондација породице Гох, са гудалом ручне израде Владимира Радосављевића.

Уредница емисије Марија Вуковић



Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи