Студио 6 на бис – Stray Dogg

Подсетићемо се наступа састава Stray Dogg, који је 19. фебруара 2014. године одржан у оквиру емисије СТУДИО 6. Чућете интегралну верзију концерта, као и оригиналну најаву музичке уреднице Невене Поповић

'Нова сцена' која се формирала у легендарној Шестици омогућила је домаћим и страним ствараоцима и музичарима сасвим ново место за креирање у дугачијим, студијским условима, упознавање са техником, али и могућност да пронађу пут до много већег броја гледалаца и слушалаца у земљи и иностранству.

Stray Dogg је београдски бенд који је настао 2011. године и који свој звук базира на меланхоличном indie rock-у. Сам почетак рада бенда везује се за неколико самосталних наступа кантаутора Душана Страјнића, после чега му се придружују Ана Јанковић (виолина и пратећи вокали) и Јелена Дамјановић (клавир), а потом и Марко Игњатовић (гитара). У оваквом саставу је снимљен први студијски албум Almost из 2011. године, а за потребе наступа и снимања другог студијског албума Fire's never wrong из 2012. бенду се придружују Владимир Милићевић (бас гитара) и Реља Илић (бубњеви). На поменутном другом албуму бенд је сарађивао са америчким кантаутором Девендром Банхартом на песми Time, која је уједно и последњи сингл за који је урађен и видео спот.

Учествовали су на бројним локалним и регионалним компилацијама и поклонили своју нову песму What Could Have Been за кампању „65+: Стари нису ствари".
Током 2013. године бенд је забележио велики број наступа. У фебруару су делили бину са легендарним оснивачем American Music Club-а Марком Ајцелом и његовим бендом. У мају су организовали први Americana Night Festival, на ком су учествовали неки од тренутно најзначајнијих представника американа жанра у Србији (Ана Ћурчин, Wooden Ambulance, On tour). Лето је било резервисано за прву турнеју у оквиру које су посетили десет градова у Србији, али су одржали и концерте у Хрватској и Босни и Херцеговини. За крај успешне 2013. године, бенд је одржао велики концерт у сали Американа београдског Дома омладине.

Уредница емисије Марија Вуковић





Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи