Троје погинулих, возач камиона ухапшен

Камион и путничко возило упали су у реку, после судара у ком је учествовало шест возила. Пронађена су тела три особе, јавља наш репортер.

У путничком возилу које је слетело у реку страдали су  Миле Вељковић, главни и одговорни уредник телевизије "Клуб ин",  реализатор програма Александар Митровић и "отпораш" Радојко Луковић. Несрећа се догодила на мосту преко Велике Мораве на путу који од Пожаревца води ка Смедереву

Према првим налазима истраге, за несрећу је крив возач камиона марке МАН, лозничке регистрације Станимир Јовановић из Лознице, који је возећи из правца Пожаревца сустигао колону од пет аутомобила и изазвао ланчани судар. Од  силине ударца и камион и аутомобил марке "Опел омега", у који је ударио, слетели су у реку.

Мирослав Војиновић, општински јавни тужилац, у изјави за РТС каже:

"Према првим подацима до којих смо ми дошли на увиђају налазимо да постоје основи сумње да је ову тешку саобраћајну незгоду изазвао возач шлепера и против њега је већ одређено лишење слободе од стране полиције. Он ће, у законском року, биће предат надлежном истражном судији."

Очевидац Зоран Станојевић, из Смедерева, прича:

"Ишли смо пет до десет километара на сат. И одједанпут смо чули неки прасак, ударац. Мене је ударио Ауди. Тог тренутка бацио ме је десно према Морави. Међутим, успео сам да вратим моје возило, али камион је отишао у Мораву. И камион и кола су отишли доле."

Дргуи очевидац, власник оближње викендице, наводи да видео како возач камиона испада из возила.

"Срели смо се после удеса. Питао сам га, је ли има још неко с тобом? Каже, нема, сам сам. После, када смо га питали шта се догодило, каже: Ја не знам ништа. Био је страшно пребледео".

Нажалост, несрећу нису преживели Мирослав Вељковић, главни и одговорни уредник и Александар Митровић, реализатор програма Телвизије Клуб ин. Са њима у аутомобилу страдао је и Радојко Луковић, познати пожаревачки "отпораш".

Да подсетимо, Луковић је 2000-те године пребијен испред кафића "Пасаж". Ни након судског процеса, који је трајао осам година, покојни Луковић није добио сатисфакцију јер су оптужени за то дело Марко Милошевић са својим сарадницима 10. јуна ове године ослобођени кривице.

Акцијом вађења аутомобила и погинулих из Велике Мораве руководили су припадници пожаревачке жандармерије.

Погледајте снимак из Дневника 2: