Читај ми!

„Planinom“ kondoma „Dizel“ iznenadio posetioce na Nedelji mode u Milanu

Italijanski brend je predstavio svoju kolekciju jesen-zima 2023. a deo scenografije na pisti je bila hrpa od preko 200.000 kutija kondoma, čime je „Dizel“ ujedno najavio predstojeću saradnju sa kompanijom „Dureks“.

Gosti koji su u sredu stigli na „Dizelovu“ reviju na Nedelji mode u Milanu možda su bili iznenađeni scenografijom – ogromnom planininom kondoma.

„Volimo da se igramo u Dizelu i ozbiljni smo po tom pitanju“, rekao je kreativni direktor Glen Martens u izjavi. „Zabavite se, poštujte jedni druge, budite bezbedni.“

Zaista, cela kolekcija je istraživala teme slobode, zadovoljstva i eksperimentisanja, sa modelima koji se šepure oko gomile kondoma u farmerkama ultra niskog struka, teksas odeći sa prozirnim mrežastim čipkastim detaljima i pocepanim svilenim haljinama koje se drže zajedno pričvršćene lancima neizvesne čvrstine. Praćeni tehno zvučnim zapisom koji je bio ispresecan zvukom eksplicitnih uzdaha, pojačavali su Martinesovu nameru da pomera granice.

Otkako je postao kreativni direktor u oktobru 2020, belgijski dizajner je usmerio „Dizel“ – dugo poznat po svom provokativnom marketingu i estetici luksuznih farmerki – ka eksperimentalnijoj upotrebi teksasa. Takođe se igrao sa recikliranim materijalima. Samo u ovoj kolekciji prikazani su ostaci najlona obloženi drugom vrstom plastike i veštačkog krzna obojenog tako da izgleda skoro kao tečne i bajkerske jakne koje su zagrevanjem transformisane u strukturne oblike.

I, naravno, učinio je da „Dizelova“ scenografija bude jedna od glavnih tema tokom nedelje mode.

Kondom „planina“, kako ju je opisao „Dizel“, stvorio je još jedan viralni trenutak pod Martensovim uputstvima – potez koji promoviše i novu kolekciju ovog modnog brenda i siguran seks. U skladu sa temom, pozivnice su poslate u obliku pakovanja kondoma kompanije „Dureks“, a u saopštenju za javnost posle revije objavljeno je da će „Dizel“ distribuirati dodatnih 300.000 kondoma u svojim prodavnicama širom sveta.

Jedna majica viđena na pisti je takođe nagoveštavala šta će se dogoditi, klasični „Dizelov“ logo „D“ zamenjen je „Dureksovim“ „D“.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара