Читај ми!

Ako nemaš bar jedno ostrvo, nisi dovoljno bogat i slavan

Poznate ličnosti Džoni Dep, Leonardo Dikaprio, Spilberg, Kluni uložili su milione za ostrva u privatnom vlasništvu. Asocijacije za ova luksuzna i idilična mesta, koja su uglavnom na osami su zabava, sunce, glamur, ali i privatnost preko potrebna slavnim vlasnicima.

Privatna ostrva su za vlasnike veliki izdatak, jer je njihovo održavanje zaista skupo. Od Škotske do Bahama i svih tačaka između, privatna ostrva nude ne samo luksuz i glamur nego i privatnost.

Pojedina ostrva u nekim delovima sveta mogu da se kupe za manje od 100.000 dolara, na Karibima, u Centralnoj Americi i južnom Pacifiku.

Legendarni glumac Marlon Brando 1966. godine kupio je ostrvo na Tahitiju za 270.000 američkih dolara. Glumci Džoni Dep i Nikolas Kejdž imaju ostrva na Bahamima, Leonardo Dikaprio poseduje ostrvo Blekador Kej od 42 hektara na obali Belizea.

Džordž Kluni poseduje ostrvo od 12 miliona dolara na engleskoj Temzi, zajedno sa istorijskim zamkom, a Stiven Spilberg koristi svoje ostrvo u portugalskom arhipelagu Madeira za odmor sa porodicom.

Porodica Karoline od Monaka ima u vlasništvu pet ostrva u blizini obala Italije.

Kupovina privatnog ostrva tehnički se ne razlikuje mnogo od kupovine bilo koje druge nekretnine. Ali može biti i gubljenje vremena, energije i novca. Da bi kupovina bila uspešna, potrebni su dobar broker i ugledna kompanija.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво