Читај ми!

Igra „kokoške“ u zalivu San Dijega – umalo čeoni sudar dva američka ratna broda

Dva ratna broda američke mornarice jedva su izbegla čeoni sudar u zalivu San Dijega, nakon što su prišli jedan drugom na manje od 100 metara udaljenosti.

Snimak kamere koja nadgleda zaliv pokazuje raketni razarač „Momsen“ kako ulazi u luku, dok istovremeno desantni brod „Harpers feri“ pokušava da izađe iz luke.

Brodovi su se kretali čeono jedan prema drugom sve dok „Momsen“ nije naglo skrenuo ulevo kako bi izbegao veći brod.

Za laičko oko, udaljenost od nekoliko desetina metara između dva broda možda ne deluje mala, ali je to izuzetno rizična situacija i sekunde su odlučivale da li će uopšte uspeti da se izbegnu.

Iako nije bilo povređenih niti je pričinjena materijalna šteta zbog naglog manevra, američka mornarica pokrenula je istragu zbog čega se u zalivu odigrala brodska verzija „kokoške“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво