Читај ми!

Haland ili Holand – dragi obožavaoci fudbala, imamo problem

Norvežanin Erling Holand trenutno je jedan od najpopularnijih fudbalera na svetu, a njegovo ime je na internetu napravilo „problem“ jednoj geografskoj oblasti na jugozapadu Švedske.

Internet pretraživači nam često pomognu kada napravimo grešku prilikom pretrage, najčešće kada je reč o slovnim greškama. Na takvu ispravku nailazili su i svi koji su planirali da preko Gugla pretraže informacije o Halandu, geografskoj oblasti na jugozapadu Švedske.

Naime, nakon što su upisali Halland, kako se na švedskom piše ta oblast, Gugl je izbacio informacije o norveškom fudbaleru Erlingu Holandu (Erling Haaland) uz pitanje „Da li ste mislili Haaland?“.

Osim toga, sve češće se na društvenim mrežama pod haštagom #Halland umesto fotografija sa juga Švedske pojavljuje lik mladog Norvežanina.

Iz turističke organizacije te oblasti "Visit Halland" odlučili su da reaguju. Direktor organizacije Jimi Sandberg je na društvenoj mreži Linkedin objavio da „imaju problem“.

„Dragi obožavaoci svetskog fudbala, imamo problem. Popularnost Erlinga Holanda i greška u pisanju čine da naša voljena oblast Haland nestane na internetu“, naveo je Sandberg.

Pozvao je fanove norveškog fudbalera da im pomognu u povratku njihovog haštaga.

„Molim vas, Holandove fanove, vratite nam naš haštag“, istakao je Sandberg i uz objavu priložio otvoreno pismo u kojem je detaljnije objasnio zbog čega je neophodno da se to ispravi.

Na kraju pisma, pozvao je Erlinga Holanda da ih poseti rečima: „Vidimo se u Halandu, Holande?“

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво