Читај ми!

Katarina i Uroš svojim fotografijama nas vode na put oko sveta

Fotografski par Katarina Batuta Višekruna i Uroš Višekruna više od jedne decenije istražuju i fotoaparatom beleže razne krajeve sveta. U „Silosima“ na Dorćolu predstavili su fotografije u četiri oka pod nazivom "Add Horizons".

Za Katarinu i Uroša Višekrunu njihov ceo život je jedna velika avantura. U proteklih 10 godina obišli su više od 50 zemalja i sa tih, kako kažu magičnih putovanja, donosili najzanimljivije trenutke i mesta, koje su bležili fotoaparatima i kamerom.

Deo tih čari mogu da osete i posetioci na izložbi na kojoj je 11 najuzbudljivijih destinacija predstavljeno na 33 fotografije velikih formata.

Deo tih čari mogu da osete i posetioci na izložbi na kojoj je 11 najuzbudljivijih destinacija predstavljeno na 33 fotografije velikih formata. To je prilika, kažu autori, da otputuju do Visoravni Tibeta, afričke savane, pustinje Jordana i drugih skrivenih mesta, koja možda još nisu uspeli da posete, iz ugla dva autora.

„Posetioci su oduševljeni i niko nije očekivao da ćemo na ovakav način predstavit naše fotografije, jer stvarno jeste nesvakidašnji doživljaj kada uđete u vrlo specifičan prostor silosa, u polumrak, i šetate kroz more naših fotografija koje svetle u mraku“, navodi Katarina Batuta Višekruna.

„Izložbu smo pripremali par meseci, a ideja o izložbi postoji preko godinu dana“, dodaje Uroš Višekruna.

Digitalne kamere omogućavaju da se uhvati više trenutaka u vremenu, ali kada biraju koja je najbolja, oslanjaju se na svoj osećaj, objašnjava Katarina.

„Probirali smo i na kraju smo za svaku destinaciju odabrali po tri fotografije, i bilo nam je jako teško da se odlučimo, ali mislim da smo odabrali najbolje“, dodaje Uroš.

Fotografijom se bave više od 15 godina. U početku su slikali ekstremne sportove, bave se profesionalno fotografijom, a travel fotografije su njihova pasija.

"Add horizons" je peta velika izložba Katarine i Uroša Višekrune, koja predstavlja presek njihovog celokupnog opusa, a otvorena je do 3. oktobra.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара