Читај ми!

Francuski Spajdermen sa nebodera: Imati 60 godina nije ništa!

Alen Rober, slobodni penjač nazvan Francuski Spajdermen, popeo se u na neboder od 48 spratova u Parizu, ispunivši cilj koji je sebi postavio za 60. rođendan.

Obučen u crveno, Rober je podigao ruke uvis kada je stigao do vrha zgrade „Total enerdžis“ od 187 metara, koja se uzdiže nad poslovnom četvrti francuske prestonice.

„Želim da pošaljem ljudima poruku da imati 60 godina nije ništa. Još uvek možete da se bavite sportom, da budete aktivni, da radite fantastične stvari“, rekao je Rober koji je 60. rođendan proslavio prošlog meseca.

Francuski Spajdermen ispunio je obećanje od pre nekoliko godina da će se, kada bude napunio 60 godina, ponovo popeti na toranj jer 60 godina simbolizuje starosnu granicu za odlazak u penziju u Francuskoj.

Rober je počeo da se penje 1975. godine, trenirajući na liticama u blizini svog rodnog grada Valence u južnoj Francuskoj. Počeo je da se bavi solo penjanjem 1977. i brzo je postao vrhunski penjač.

Od tada se popeo na više od 150 visokih struktura širom sveta, uključujući Burdž Kalifu u Dubaiju – najvišu zgradu na svetu, pariski Ajfelov toranj i most Golden Gejt u San Francisku.

Često se penjući bez dozvole, više puta je hapšen. Penje se bez pojasa, koristeći samo penjačke cipele i kredu u prahu da spreči da mu se znoje ruke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво