Читај ми!

Četvorotočkaši puni uspomena – humanitarni skup oldtajmera u Ćićevcu

U Ćićevcu je četvrti put organizovan skup oldtajmera. Kao u vremeplovu, automobilima starim 40 i više godina njihovi vlasnici došli su iz cele Srbije kako bi se družili i pokazali svoje vredne ljubimce.

Slika automobila kojih odavno nema na našim drumovima pobudila je kod posetilaca setna osećanja i podsetila na vreme kada su njihovi vlasnici ponosno vozili moćne mašine. Sa ništa manje ljubavi i ponosa i danas uživaju u njima.

„Auto je proizvodnje 1959. godine, u Velikoj Britaniji. Auto je 1.700 kubika, za razliku od današnjih auta on ima tri brzine”, opisao je svoj automobil Rade Aleksić, koji je došao iz Paraćina.

Za četvorotočkaše o kojima predano brinu i uglavnom sami servisiraju vlasnike vežu i uspomene.

„Moj deka je vozio direktora firme, i onda je na prvoj licitaciji kada su želeli da prodaju tristaća kupio fijat 1.300 elegant. Tako je došao u našu kuću i postao član porodice”, izjavila je Jelena Nikolić, predsednica udruženja „Merilin Monro”.

„Ja sam se i kao mali uvek okretao za tako neko rustičnim stvarima, ne samo automobili, stari gramofoni... Tako da mislim da se čovek rađa sa tom nekom željom, a naravno dođe i u životno doba kada sebi to može da priušti”, kaže Dejan Stević iz auto-moto kluba Pomoravlje iz Paraćina. 

Pontijak iz 1931, uvezen iz Amerike, domaći fića, popularne bube, tristaći i svi izloženi automobili privukli su veliku pažnju Ćićevčana i drugih posetilaca.

„I u narednim romanima će se voziti možda nešto kao što je ovaj pontijak iz 31. godine jer zaista oni nose neku dušu, lepotu, vrednost i imaju tu dozu misterije koja je neophodna svakom krimiću", smatra Ana Berbakov, pisac.

„Više volim automobile nego neke možda ženstvenije stvari tako da uživam u svemu ovome. Da imam vozačku dozvolu i svakako – po nekom mom ličnom ukusu jeste ova manifestacija", istakla je predsednica Opštine Ćićevac Mirjana Krlić.

Ovaj skup oldtajmera imao je i humanitarni karakter. Prikupljena su sredstva za Manastir Presvete Bogorodice u obližnjoj Mrzenici.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво