Čitaj mi!

Misteriozni bolid Formule 1 „juri“ češkim autoputem

Crveni „ferari“ Formule 1 uočen je na auto-putu u Češkoj. Policija je reagovala jer ovakvim automobilima nije dozvoljeno kretanje van trkačkih staza.

Izgleda da se Formula 1 vratila u Češku, ali ne u okviru takmičenja za Gran-pri. Vozač koji upravlja „ferarijem“, mogao bi da dobije kaznu zbog prekoračenja dozvoljene brzine, koja može biti nekoliko desetina hiljada dolara.

Ista scena na auto-putu desila se pre neku godinu, kada je uočen crveni „ferari“ na auto-putu Pribram–Dobriš.

Podrazumeva se da je automobilima Formule 1 zabranjeno kretanje po civilnim putevima. To su specijalizovani motori koji ne ispunjavaju standardne tehničke specifikacije i mogu da se voze samo po trkačkim i zatvorenim stazama. Automobil koji se može naći u redovnom saobraćaju, a da ima najsličnije karakteristike bolidima Formule 1 je „Mercedes-AMG One“.

Automobil „ferari“ F1 koji se kretao po auto-putu obeležen je brojem sedam, a to je broj koji je imao Mihael Šumaher tokom sezone moto-sporta 2004. godine.

Ko god da je bio vozač, sigurno je bio dovoljno hrabar da ponovo izađe na otvoreno. I da, on nosi kacigu koja skriva njegov identitet.