Читај ми!

Lov na „skriveno“ morsko blago podvodnim dronovima

Bespilotna letelica „SeaSearcher“ spremna je da istražuje po dnu okeana i mora. Potraga za potopljenim blagom obično počinje istraživanjima peska u potrazi za zlatom i srebrom.

Kompanija „SeaSearcher" konstruisala je dron koji će istraživati morsko dno i tražiti „skriveno" blago po dnu.

Dron može da otkrije i selektuje različite tipove metala na dubinama do 10 metara i automatski prenosi tri- de digitalnu maspu lokacije.

„Odobrena mi je dozvola za istraživanje španskih olupina duž obala Floride. Ti brodovi su pristajali u Havani, bili su natovareni zlatom iz Novog sveta, pa su plovidbu nastavljali preko okeana. Neke od njih potopile su oluje, pa su na dnu okeana. Problem u istraživanju nastao je zbog nedostatka opreme. Dron će otkriti to silno zlato i srebro koje se nalazi na dnu okeana", istakao je direktor Kompanije „Seafarer", Kajli Kenedi.

„Seafarer" ima tri čamca sa iskusnim članovima posade i malim čamcem za sidrenje. U timu su tri arheologa, svi sa preko 30 godina iskustva u radu.

Podvodni dron integriše fotografije tla i razlikovanje metala na jednom uređaju. Senzori uređaja šalju podatke na kontrolnu ploču koje obrađuje algoritam.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара