Читај ми!

Opet najbolji na svetu - restoran u Kopenhagenu, u čemu je tajna

Restoran „Geranijum“ u Kopenhagenu u Danskoj proglašen je drugu godinu za redom za najbolji restoran na svetu. Nagrada se dodeljuje već 20 godina, a interesantno je da ovu prestižnu nagradu nije osvojio ni jedan restoran van Evrope ili Severne Amerike.

Najbolji restoran „Geranijum" služi sezonski „skandi" meni koji  u svojoj ponudi ne sadrži meso. Nalazi se na osmom spratu nacionalnog fudbalskog stadiona Danske. Restoran je otvoren samo četiri dana u nedelji po ideji glavnog kuvara Ramus Kofeda i suvlasnika Soren Ledet, a cilj je da se održi ravnoteža između posla i života.

Restoran „Geranijum" u Kopenhagenu proglašen je najboljim na planeti na svetskoj dodeli 50 najboljih restorana. 

Zvanična ceremonija dodele nagrade održana je na raskošnoj ceremoniji u londonskom Old Billingsgate , viktorijanskoj zgradi koja je nekada bila najveća riblja pijaca na svetu.

Restoranima je dozvoljeno da preuzmu glavnu nagradu samo jednom,a onda ulaze u poseban program „Najbolji od najboljih".

Članovi te elitne grupe su i restoran iz Kopenhagena „Noma", kao i njujorški „Eleven Madison Park", „The Fat Duck", u blizini Londona, „Osteria Francescana" u Modeni u Italiji, zatim „Mirazur" u Mentonu u Francuskoj i mnogi drugi restorani širom sveta.

Nagrada za najbolji restoran sveta dodeljuje se već 20 godina, a interesantno je da ovu prestižnu nagradu nije osvojio ni jedan restoran van Evrope ili Severne Amerike. Većina pobednika je iz Španije, Italije, Francuske, Danske SAD, Velike Britanije.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво