Читај ми!

Završen četvrti „Viminacijum fest“

U amfiteatru Arheološkog parka Viminacijum u Kostolcu, proglašenjem pobednika, zatvoren je četvrti „Viminacijum fest – mitovi stari i novi“. Na festivalu se takmiče predstave profesionalnih pozorišta zasnovane na mitskim događajima ili ličnostima i pojavama koje vremenom postaju mit.

Za najbolju glumicu četvrtog Viminacium festa žiri je proglasio Kristinu Janjić Stojanović jer je igrajući Kasandru i Ifigeniju u predstavi Okamenjeno more Pozorišta „Bora Stanković“, uspela da donese dva snažna i teška lika na potpuno različite načine razdvojivši njihov karakter posebnim bojama kako bi publika mogla da ih doživi u potpunosti.

„Zapravo nas je ova atmosfera, ovaj ambijent povukao i to je sve bilo mnogo drugačije nego na sceni u pozorištu. Dobilo je neku potpuno drugu dimenziju. Svima je bilo stvarno drago, jer smo svi dali maksimum te večeri i mislim da smo bili zaista dobri“, navodi najbolja glumica festivala, Kristina Janjić Stojanović.

Najbolja predstava festivala je Jugoslavija moja domovina, realizovana u saradnji fondacije Fridrih Ebert Stiftung, pozorišta iz Prijedora i Gledališča Koper.

„Osećaj je fantastičan iskreno. Nisam očekivao jer je konkurencija bila izuzetna. Uvek negde u nama kao stvaraocima postoji očekivanje da ćemo osvojiti neku nagradu. Meni je izuzetno drago jer smo i prvi put na Viminacijum festivalu“, napominje direktor Pozorišta Prijedor, Srđan Knjeginjić.

„Ta priča o dobro skrojenom komadu, inventivnoj režiji i glumcima koji znaju svoj posao i zdušno ga rade, je nekako u ovoj predstavi najviše fasciniralo žiri“, naglašava književnik Miloš Latinović, predsednik žirija.

Festival je zatvoren koncertom Beogradskog diksilend orkestra u rimskoj areni Arheološkog parka Viminacijum.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи