Читај ми!

Maturanti plesom zaokružili važno poglavlje života i poslali važnu poruku

Tačno u podne, hiljade maturanata iz cele Evrope plesalo je tradicionalni kadril, kojim obeležavaju završetak jednog važnog poglavlja u životu. Maturanti su poslali i snažnu poruku, da žele mirnu i kreativnu budućnost. U Pirotu je bilo posebno veselo.

Oko pet stotina pirotskih maturanata otplesalo je na gradskom trgu svoj maturski ples.

„Mislim da smo ovo lepo odigrali i da je bilo bitno za nas, zato što smo nakon dve godine mi prva generacija koja igra ovaj ples", kaže maturantkinja Danica Manić.

„Ovo su sve prethodne četiri godine, koje smo proveli u školi, zajedno sa svim našim drugarima. Poslednji ples, nije poslednji dan u školi, ali jeste poslednji ples. Tako, spremamo se za matursko veče i za maturski ispit", rekao je maturant Veljko Rančić.

„Ovo je jako uzbudljiv dan za sve nas. Mislim, da niko od nas, nije imao nešto ovako", ističe maturantkinja Vanja Milošević.

Većina njih na jesen odlazi iz Pirota, na fakultete.

„Poruka svima: Školujte se, uživajte narednih par godina, ali vratite se u Pirot, da zajedno razvijamo grad", izjavio je Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota.

Maturanti su poslali divnu sliku razigrane mladosti, a ujedno i obeležili jedan od najlepših i najbezbrižnijih perioda u životu.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво