Читај ми!

Pokret u avanturu na dva točka - region čeka autore „Mudrolija o motorima"

Branislav Platiša i Vojislav Savić već dve godine vode Jutjub serijal „Mudrolije o motorima" kojim promovišu život na dva točka. Povodom jubilarne 100. epizode odlučili su da krenu na put duž celog regiona i to prvi put „tomos" mopedima, koji su na neki način obeležili razvoj motociklizma na našim prostorima.

Dva tomosa T-14 krenula su na put dug 3.000 kilometara. Autore serijala Mudrolije o motorima spojila je ljubav prema motociklima, ali i kulturi, utkana u njihove video priče koje je do sada ispratilo više od dva miliona gledalaca.

U emisiji često ugošćavaju filmadžije, muzičare i druge umetnike, a mapu puta na koji su krenuli, oblikovaće upravo kulturne ustanove koje planiraju da posete.

Dvojica motociklista svoj radni vek provode u pozorištu za decu, pa je tako „Pozorište lutaka Pinokio" izabrano za početnu tačku nove avanture.

„Prvi koraci u kulturi su u našim pozorištima, a naši prvi koraci na dva točka su bili na ovakvim motorima. I onda smo našli spregu da ovu lepu kulturi i ove lepe motocikle stavimo u jedan isti kulturni koš i da predstavimo to celom regionu", rekao je Vojislav Savić, pomoćnik direktora „Pozorišta lutaka Pinokio".

Putovanje kroz Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu trajaće dve nedelje. Mopede će sve vreme u stopu pratiti zastava-850, takozvani fićin kombi. A evo i šta su spakovali.

„Najvažnije su majice, a ostalo, ne mnogo, dvoje troje pantalona, malo alata. Znate šta jako je dobro, što svuda kuda idemo ima puno tomos udruženja tako da se nadamo da bilo šta da se desi sa ovim lepotanima, biće popravljeni", kaže glumac Branislav Platiša.

Avantura traje do 22. maja jer se tog datuma u Beogradu 10. put organizuje "Distinguished Gentleman's Ride", vožnja humanitarnog karaktera u kojoj motociklisti učestvuju godinama unazad.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара