Читај ми!

Žensko telo i trendovi - nekada „kao daska", danas kao peščani sat

Danaja Merker objavila je zanimljivu poruku o ubrzanom menjanju trendova kada je poželjan izgled tela žene u pitanju.

U nedavnoj objavi na Instagramu, Danaja Merker, zagovornica ideje da treba voleti svoje telo, kakvo god ono bilo, podelila je video koji upoređuje ideale lepote iz 90-ih godina prošlog veka, sa trendovima tela iz tekuće 2022. godine.

Merkerova je naravno koristila filtere da promeni svoj izgled, izdužujući svoje telo kako bi dobila fantastičan izgled koji je bio popularan u medijima 90-ih.

Takođe je koristila još jedan filter da svoje telo pretvori u zakrivljeno telo sa izraženim oblinama i jako tankim strukom, kako bi pokazala šta odražavaju današnji standardi.

„Devedesetih godina, žene su podsticane da budu što mršavije. Sada je sve u oblinama", napisala je i dodala: „Danas možete na primer čak kupiti olovke za pege. To je trend. A proteklih godina, žene su se na sve načine trudile da ih kriju".

„Mogla bih da nastavim dalje. Mogla bih da nabrojim hiljadu stvari koje pretvaraju žensko telo u stvar modnog trenda. To dovodi to toga da žene žele da se menjaju, da se poboljšaju, pokažu se...", napisala je.

Merkerova je izjavila da, iako žene mogu da učestvuju u trendovima i da menjaju svoj izgled šminkom i odećom kako bi se osećale sigurnije i u skladu sa aktuelnim kriterijumima, važno je da žene ne vezuju svoju vrednost sa svojom sposobnošću „da otelotvore ono što je popularno".

Ona je uverila svoje pratioce da njena objava nije imala za cilj da osramoti nekoga, već da ju je napisala da „naglasi da nam vreme toliko toga govori o tome koliko umemo da grešimo.

„Budite oprezni sa mišlju, pažljivi sa svojim srcem, zato što će trendovi vezani za telo doći i otići. Ali, ljubav prema sopstvenom telu ne mora da prođe, svaka žena zaslužuje ljubav koja traje mnogo duže od samo jedne sezone", poručila je.

Njena moćna poruka brzo je naišla na veliki broj komentara podrške.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво