Читај ми!

Tojota jaris kros - automobil godine u Srbiji

Automobil 2022. godine u Srbiji po izboru članova Asocijacije automobilskih novinara Srbije (AAN) je tojota jaris kros. Titulu električnog automobila godine poneo je folksvagenov model ID.4, navodi se u saopštenju AAN.

Tojotin jaris kros model je potpuno nov krosover kreiran po ukusu evropskih kupaca da pokrije najbrže rastući B SUV segment tržižta, a opremljen je benzinskim motorom zapremine 1.500 kubnih centimetara sa 125 konjskih snaga i hibridnim motorom od 116 konjskih snaga.

Model najvećeg svetskog proizvođača automobila jedini u svom segmentu ima pogon na sva četiri točka, raspolaže velikim ptrljažnikom zapremine 397 litara i osnovnim paketom opreme sa velikiim brojem sistema pomoći vozaču.

Folksvagenov ID.4 je SUV sa električnim pogonom i baterijom od 52 kilovat časa u najslabijoj verziji, koja obezbeđuje autonomiju vožnje od 360 kilometara.

Navodi se da su u ponudi i jače baterije od 77, 125 i 150 kilovat časova, što omogućava maksimalni domet ovog folksvagenovog noviteta do 520 kilometara.

Asocijacija automobilskih novinara Srbije precizira da je odluci da folksvagen ID.4 ponese naziv najboljeg elektroautomobila za 2022. godinu. Model ima vrhunsku opremu, olakšano punjenje baterija u kućnim uslovima, visok nivo bezbednosti i dobre uslove kupovine i održavanja.

Novinari koji prate automobilizam odlučili su da titulu najboljeg PR menadžera dodele Aleksandru Andriću iz kompanije „Tojota Srbija".

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије