Читај ми!

Moraju da rasklope istorijski most u Roterdamu da bi prošla jahta Džefa Bezosa

Vlasti Roterdama razmatraju zahtev da se rasklopi deo istorijskog mosta u tom gradu kako bi jahta, čiji je vlasnik osnivač „Amazona“ Džef Bezos, izašla iz brodogradilišta.

Holandski grad dobio je zahtev od lokalnog brodograditelja da se odstrani centralni deo istorijskog mosta „Koningshaven“ kako bi superjahta mogla da isplovi na pučinu.

Zvaničnici Roterdama kažu da moraju da razmotre rizike i donesu odluku uzimajući u obzir integritet mosta, uticaj na okolinu, ali i lokalnu ekonomiju.

Brodograditelj bi morao da plati sve troškove rasklapanja mosta, koji je renoviran 2017. godine a lokalne vlasti su tada obećale da nikada više neće biti rasklapan.

Holandski mediji utvrdili su da jahtu gradi brodogradilište "Oceanco", koje se bavi izradom jahti po narudžbini.

Prema navodima, za osnivača „Amazona“ je namenjena 127 metara dugačka jahta sa tri jarbola, koja će ujedno biti i najviša jahta na svetu.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи