Читај ми!

Vreme je da se plakari pospreme, a stare stvari bace

Ponekad nam je teško da napravimo selekciju potrebnih i nepotrebnih stvari u našim plakarima. Postoje verovanja da sve što nije u upotrebi više od tri godine, treba izbaciti iz plakara, jer to ukazuje na činjenicu, da nam te stvari nisu potrebne. A zauzimaju samo prostor i sakupljaju prašinu.

Vremenom se plakari u našim stanovima napune stvarima koje nam baš i nisu prekopotrebne. Tu su stari peškiri, posteljine, stare krpe za sudove. Sve ovo ukazuje da je vreme za generalno spremanje plakara.

Peškiri za kupanje zauzimaju najviše prostora, vremenom se od upotrebe i pranja potroše. Obično ih ostavimo za kućne ljubimce ili podove u kuhinji, na terasi u kupatilu. Potrebno je sačuvati par komada, ostale treba baciti.

Kao i peškiri i posteljine zauzimaju puno prostora, pa ih treba ,ako su stare i izbledele, zameniti novim.

Na spisku stvari koje treba skloniti su stari stolnjaci, stare kuhinjske krpe, stvari i ukrase koje nikada niste koristili, neke su čak i upakovane.

Pored posteljine i peškira, mnoga domaćinstva koriste svoj orman za odlaganje dodatnih toaletnih potrepština. Losioni za telo, kreme za sunčanje, i sva hemija kojoj je istekao rok.

Treba znati da sredstva za dezinfekciju obično imaju rok trajanja,posle tog roka gube svoja svojstva.

 

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво