Čitaj mi!

Kineskinja potrošila 165.000 dolara da napravi najveću kolekciju snežnih kugli na svetu

Vendi Suen, pedesetogodišnja žena iz Kine, opsednuta je snežnim kuglama. Osvojila je i Ginisov rekord za najveću kolekciju predmeta na svetu.

Snežne kugle sakuplja već 20 godina, a od 2005. godine drži svetski rekord. Ima 4.238 snežnih kugli, na koje je potrošila oko 165.000 dolara. Njena ljubav prema dopadljivim predmetima počela je kada joj je njen suprug Rejmond Čung, kupio prvu snežnu kuglu.

„Bila je to mačja snežna kugla sa mišem unutra, ali to je kompjuterski miš od 24-karatnog zlata", rekla je kolekcionarka Vendi Suen. Dodala je da je ljubitelj mačaka, a da je njen muž rođen u godini miša po kineskom horoskopu.

„Na početku nisam imala toliko kugli, pa sam se fokusirala na količinu. Kasnije, kada je moja kolekcija dostigla broj od 3.500 snežnih kugli, ponestalo mi je prostora u stanu, pa sakupljam samo vredne i neobične kugle", istakla je Suen.

Sve svoje snežne kugle Suen čuva u prostoriji od 20 kvadratnih metara u svom domu u Hong Kongu.

U namenskoj sobi je nameštaj napravljen po meri, sa rotirajućim vitrinama, gde su kugle izložene po kategorijama i temama.Tu su kugle sa likovima iz Diznijevih crtanih filmova, brendirane, sa likovima životinja, sportske kugle....

Najskuplja snežna kugla je brenda Lui Viton, koja se prodaje po ceni od 10.000 dolara.
„Snežna kugla je simbol ljubavi, a ja se u potpunosti slažem s tim", istakla je Vendi Suen.