Читај ми!

Na kom fakultetu dobijate novac - ako pročitate njihov nastavni plan

Sa svakim novim semestrom, studenti se suočavaju sa više nastavnih planova i programa koji opisuju predmete. Ali da li ih učenici temeljno čitaju? Jedan profesor iz Tenesija stavio je po tom pitanju, studente na zanimljivu probu.

Kenion Vilson je pomoćnik na katedri za umetnost na Univerzitetu Tenesi u Čatanugi i odlučio je da stavi nesvakidašnju poruku u nastavni plan za svoj seminar o muzici ovog semestra. Želeo je da proveri koliko studente zanimaju nastavni planovi.

Poruka je glasila: „Prvi student koji potraži, dobiće 50 dolara koji se nalaze u ormariću broj 147. Kombinacija za otvaranje je 152535".

Ali na kraju semestra, kada je otišao da proveri ormarić, račun je još uvek bio tu.

„Smatra se da niko ne čita nastavni plan i program, moji planovi se ne menjaju često, ali zbog kovida, ovog puta je zaista bilo novih informacija", rekao je Vilson.

Grupa njegovih studenata ima 71 učenika.

„Postoji standardni šablon plana koji se ne menja. Ali na prvom času rekao sam studentima da su se neke stvari promenile, i da se postaraju da planove pročitaju", objasnio je Vilson.

Kada je Vilson stavio novčanu nagradu u pomenuti ormarić, unutra je ostavio poruku na kojoj je pisalo „Čestitam! Ostavite svoje ime i datum da znam ko ju je pronašao". Ali ormarić je ostao netaknut.

„Polagao sam velike nade, i bio bih jednako srećan da vodim ovaj razgovor da ga je neko od mojih učenika pronašao još prve nedelje", kaže nastavnik.

Hejli Deker, koja je nedavno diplomirala, pohađala je Vilsonov kurs u poslednje tri i po godine i bila je jedna od studenata koji nisu uspeli da pronađu skriveni novac u prošlom semestru.

„Iskreno, mislim da je to sa novcem urnebesno. Njegov predmet je obično istog formata svakog semestra, tako da studenti znaju šta mogu da očekuju i ne odvajaju vreme da čitaju nastavni plan kao što bi trebalo", rekla je iskreno.

Profesor napominje da je sve bilo organizovano „u cilju dobre zabave" i da je imao nameru da nagradi nekoga od njih.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи