Читај ми!

Milijarder iz Japana, prvi ruski turista u svemiru

Jusaku Maezava, japanski milijarder sleteo je na Međunarodnu svemirsku stanicu u svom prvom letu u svemir. „Snovi postaju stvarnost“, objavio je na "Tviteru" uočio poletanja japanski bogataš.

Ruska kapsula „Soujz“, u kojoj se nalazi japanski modni magnat Jusaku Maezava uspešno je lansirana sa kosmodruma Bajkonur u Kazahstanu, prenosi Rojters, pozivajući se na saopštenje ruske svemirske agencije.

Japanski bogataš, u međuvremenu, sleteo je na Međunarodnu svemirsku stanicu, prenosi Njujork tajms.

„Snovi postaju stvarnost“, objavio je, uoči poletanja, na Tviteru japanski bogataš.

Na 12-dnevnu misiju u svemir, sa Maezavom su i njegov pomoćnik Jozo Hirano, koji će snimati putovanje, kao i ruski kosmonaut Aleksandar Misurkin, prenosi Rojters.

Plan prvog japanskog turiste je da snimak putovanja na Međunarodnu svemirsku stanicu objavi na svom Jutjub kanalu, koji ima skoro 800.000 pratilaca.

Maezava je, takođe, pozvao svoje pratioce da mu predlože 100 ideja o tome šta bi trebalo da uradi tokom putovanja, a izjavio je i da planira da igra badminton na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Cena tog puta u svemir nije objavljena, ali mediji izveštavaju da bi ona mogla biti i čak 50 miliona dolara.

Jusaku Maezava, takođe, rezervisao je put Maskovim „Spej eksom“ do Meseca za 2023. godinu na koji će otići sa još osmoro putnika, a koji se biraju na posebnom takmičenju. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи