Čitaj mi!

Nov režim vežbi za američke vojnike – izbacuju trbušnjake, ubacuju mrtvo dizanje i bacanje medicinke

Američka vojska planira da zameni zastereli fitnes režim i ispit sa težim, rigoroznijim modelom koji je osmišljen da bolje pripremi vojnike za zahteve modernog ratovanja.

Novi režim vežbi biće na probi dve godine, a planirano je da počne sa primenom od marta naredne godine. On će zameniti 40-godišnji vojni fizikalni fitnes test, koji je podrazumevao dva minuta trbušnjaka, dva minuta sklekova i trčanje 3,2 kilometra (2 milje).

Dvosatni vojni fizikalni fitnes test 3.0 osmišljen je da replicira pokrete i bolje odgovori na zahteve pešadije, uključujući tu i spasavanje povređenih vojnika i ukrcavanje opreme, kaže potpukovnik Gabrijel Ramirez, portparol vojske SAD.

Njega čini šest vežbi: mrtvo dizanje, bacanje medicinke, sklekovi, trčanje 3,2 kilometra, izbor između zgibova sa podizanjem nogu ili izdržaja (plenk) i kombinovana vežba sprinta, vuče i nošenja.

„Postoje mnogi izazovi i opasnosti za vojnike, posebno u borbenim situacijama. Novi vojni fizikalni fitnes test će ih bolje pripremiti da obavljaju svoju dužnost na bojnom polju", ističe Ramirez.

Ramirez navodi da će novi test bolje oceniti snagu, koordinaciju i kardiovaskularnu izdržljivost regruta, a veći broj intenzivnijih vežbi zahtevaće rigorozniji trening.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 05. dec 2021, 09:39) - Иван [neregistrovani]

Слажем се

Фино сте то дефинисали. Слажем се. Иначе има много психо-инвалида...

(subota, 04. dec 2021, 19:05) - anonymous [neregistrovani]

Srce i motivacija

Sve je za diskusiju !
U jedno sam siguran , humanost i motivacija daje najbolje vojnike. Potrebno je da je vojnik kreativno saucesnik tokom cele obuke. Srce u grudima i motivacija u glavi stvara elitu u uniformi
Mnoge zemlje, drzave imaju elitne jedinice stvorene pod okrutnom disciplinom i ispiranjem mozga , mladi ljudi postaju destruktivni nesposobni za normalan zivot, mnogo je psihickih ivalida.
Kreativnost, srce i motivacija stvara elitu. Neznam koje zemlje to imaju. Mozda izrael ima nesto od toga ?