Читај ми!

Tel Aviv prestigao Pariz kao najskuplji grad za život

Izraelska lučki grad Tel Aviv proglašen je najskupljim gradom za život po pisanju magazina „Ekonomist“. Tel Aviv je preuzeo prvo mesto od Pariza, koji sada deli drugu poziciju sa Singapurom.

Tel Aviv je skočio na listi delom zbog snage nacionalne valute prema američkog dolaru, kao i zbog porasta cena transporta i namirnica.

Sledeći na listi su Cirih, Hongkong i Njujork, a za njima slede Ženeva, Kopenhagen, Los Anđeles i Osaka.

Damask, glavni grad ratom razorene Sirije, je najjeftiniji grad za život.

Restrikcije u kretanju ljudi i robe poremetili su snabdevanje različitim dobrima, što je dovelo do nestašica i povećanja cena, navela je Upasana Dut iz Ekonomista.

„Jasno vidimo uticaj na ovogodišnji indeks, a posebno su cene goriva skočile“, istakla je ona, dodajući da se očekuje od centralnih banaka da podižu kamatne stope kako bi pažljivo smanjivale inflaciju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво