Čitaj mi!

Istražite olupinu Titanika na dnu Atlantskog okeana za 250.000 dolara

Za ljude koji žele da posete olupinu čuvenog Titanika, za 250.000 dolara to mogu sa organizacijom „OceanGate Expeditions“, koja vas u podmornici spušta na 12.500 stopa dubine, ispod hladnih voda severnog Atlantskog okeana.

Titanik je potonuo 1. maja 1912. odnevši 1.500 putnika i posadu sa sobom u dubine Atlantskog okeana. Nacionalna uprava za okeane i atmosferu tvrdi da će struktura broda pasti u narednih četrdeset godina, pa je pohod potonulom brodu sve popularniji.

Tokom godina oko potonulog broda Titanik, bilo je puno misterija i nedounica. Nepotopivi brod, kako su mnogi mislili, ipak je nestao u vodama hladnog severnog Atlantika.

Organizacija „OceanGate Expeditions", za cenu od 250.000 dolara ispuniće vam želju. Putovanje traje osam dana, a vode je istraživači sa broda „Njufaunlend", iz Kanade.

Ronilačko iskustvo traje oko devet sati, a radoznali posetioci nalaze se u podmornici, koja je napravljena od titanijuma i ugljenika, a u kojoj može biti pet osoba. To su podmornice koje su bezbedne i opremljene savremenom opremom.

„Našoj posadi pomogli su stručnjaci da prikupi i obradi mnoštvo fotografija i video zapisa visoke rezolucije", rekao je Stokton Raš, predsednik organizacije „OceanGate Expeditions".

Pilot podmornice koji je veteran istakao je da je tokom poslednjih 30 godina, na lokaciju potonuća Titanika išao preko 30 puta. Najuzbudljiviji deo broda je njegov luk.