Читај ми!

Nekada crkva, sada bar na Menhetnu

U Njujorku, na Menhetnu, u prostoru nekadašnje crkve otvoren je bar. Odlazak u crkvu na ovoj lokaciji malo je drugačiji. Bar je smešten u unutrašnjost istorijski znamenite kapele iz 19. veka.

Muzej savremene fotografije pretvorio je crkvu iz 19. veka u mesto obožavanja umetnosti, samo za članove zajednice i to u vidu posebnog ugostiteljskog objekta.

Bar je nazvan "Chapel Bar", a smešten je u crkvu iz 1860. godine na Park aveniji.

Zgrada u neogotičkom stilu je samo nekoliko godina korišćena kao crkva, pa je kasnije preuređena u školu za devojčice.

Danas, enterijer bara, koji su dizajnirali arhitektonski biro "Cetra Ruddy" i studio "Roman and Williams", podseća na versku prošlost lokacije, od visokih plafona do stilizovanih portreta katoličkih svetaca iz serije "Immaculée", Majlsa Oldridža.

„Koncept za ovaj bar je bio taj da se izgradi utočište za kulturu - mesto za obožavanje umetnosti, fotografije, mode i muzike, za kreativne i radoznale pojedince", kaže Džoš Vajat, izvršni direktor Muzeja savremene fotografije.

„Okupljamo članove koji su strastveni u unapređenju kulture u svom ličnom i profesionalnom životu, i pozdravljamo magične trenutke i strastvenu energiju koja će doći iz okupljanja takvih karaktera na ovom jedinstvenom mestu", dodao je Vajat. 

Dizajneri su kombinovali toplu paletu zemljanih boja upotpunjenu bordo akcentima sa mekim teksturama i prigušenim osvetljenjem kako bi stvorili toplu, umirujuću atmosferu.

Masivni kristalni luster iznad šanka naglašava vešto izrezbarene grede zgrade i cvetne instalacije iz Floratorijuma.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво