Читај ми!

Kako izgleda oslikavanje kišobrana u humanitarne svrhe

Onima koji razmišljaju o novogodišnjim poklonima, možda će inspiracija biti neobičan hobi Čačanke Aleksandre Vidanović. Oslikava kišobrane, majice, haljine i mantile, koje uglavnom prodaje na humanitarnim licitacijama za lečenje dece.

Oduvek je bila kreativna i inventivna. U svet sa četkicama i bojama zakoračila je oslikavajući minijature, potom odevne predmete, a onda je došla na ideju da ukrašavanjem kišobrana krene u novu avanturu.

„Istraživanje, uopšte kako je to moguće je trajalo poprilično dugo, s obzirom da to kod nas, bar ja nisam našla da neko već radi i da bi podelio svoju tajnu sa nama. E, onda sam preko društvenih mreža našla ko to radi u svetu, pronašla ženu u Rusiji i zamolila je da mi kaže kako radi", izjavila je Aleksandra.

Prvi kišobran oslikala je za sebe, ali od kada su njen rad na društvenim mrežama drugi videli, za neobičnim kišobranima vlada veliko interesovanje.

Mali princ je nešto što je prati i upravo sa tim motivom u humanitarne svrhe prodala je više od stotinu rukotvorina. Inspiraciju pronalazi svuda, a slika i motive po želji.

„Oni mi objasne šta bi želeli, pošalju mi eventualno neke slike kao predloge, ja onda to sve skiciram i na osnovu te skice, koju im vratim naravno, i oni odobre da im se to svidi, ja oslikam na kišobranu. Bilo je svega i svačega. Najviše muževi obraduju svoje žene i tu je onaj kišobran sa osam gradova sveta koju su za supruga i suprugu bili vrlo bitni", istakla je Aleksandra.

Uz ljubav, veštine i pravi alat ova talentovana učiteljica kišobranima daje umetničku notu: „Umetnost može da bude na bilo čemu što nosite. Da li je to deo garderobe, da li je to običan upotrebni predmet, kao što je kišobran, mislim vaša stvar gde ćete tu umetnost poneti. Naravno, umetnost se prvo nosi u duši, ali vrlo lako može da bude predmet koji nosite svakoga dana i pokazujete koliko vam je stalo i koliko negujete lepe stvari".

Iako još uvek nema stalan posao, Aleksandrina želja je da svoje đake nauči da oslikavaju kišobrane i zajedno učestvuju u humanitarnim akcijama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије