Читај ми!

Uraganka – ima 105 godina i postavila je rekord na 100 metara!

Džulija „Uragan“ Hokins je beskompromisna atletičarka. Uprkos tome što je postala prva 105-godišnjakinja koja je istrčala trku na 100 metara, Džulija kaže da hoće da istrči još brže.

Na Seniorskim igrama u Luizijani Džulija je u kategoriji za žene preko 105 godina istrčala 100 metara za 62,95 sekundi.

„Bilo je divno videti toliko ljudi koji su došli da navijaju, ali sam želela da istrčim ispod minuta“, kaže Džulija, koja je dobila nadimak Uraganka.

Penzionisana učiteljica je već dugo godina na atletskoj stazi. Počela je da se takmiči na američkim Nacionalnim seniorskim igrama kada je imala 80, a specijalizovala se za biciklizam.

Osvojila je nekoliko zlatnih medalja, a biciklističku karijeru je okončala kada više nije bilo nikoga njenog uzrasta da se takmiči sa njom.

Sa 100 godina je počela da se bavi sprintom. Pre četiri godine postavila je rekord na 100 metara za žene preko 100 godina sa vremenom 39,62 sekunde.

Taj rekord je ove godine u septembru oborila Dajen Fridman.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво