Читај ми!

Da li znate kako medvedi provode slobodno vreme

Ako se lavovi smatraju kraljevima džungle, medvedi moraju biti kraljevi šuma. Ta titula im nesumnjivo pripada, a u poslednje vreme, pored mačaka, zahvaljujući objavama na društvenim mrežama, ukrali su srca brojnih ljubitelja životinja.

Kada nisu zauzeti traženjem hrane ili spavanjem, medvedi posvećuju neko vreme lutanju i šetnji, bilo da su sami ili sa drugim medvedima. 

Na društvenim mrežama, sve je više objava, odnosno fotografija koje za temu imaju - medvede i njihovo slobodno vreme. 

Široko je rasprostranjeno verovanje da su medvedi opake i zle životinje koje bi ubile čoveka zarad obroka, a o tome s vremena na vreme, ima i članaka na naslovnim stranama.

Međutim, to su retki slučajevi, piše portal Bored Panda.

U Severnoameričkom centru za medvede objašnjavaju da lovci, istraživači i vlasnici seoskih kuća koji su zaista upoznali svoj priličan broj medveda kažu da će medvedi češće pobeći i popeti se na primer na drvo gde je bezbedno, nego što će pokazati agresiju. 

Naravno, ne treba pretpostavljati da medved sigurno neće napasti. Oni to još uvek mogu da urade ako se osećaju kao da su im hrana, mladunci ili prostor ugroženi, ili ako je medved veoma gladan.

Dakle, savetuje se oprez, ali, kako se iz Centra navodi, medvedi nisu toliko opasni kao što neki misle. I sami često mogu biti uplašeni. 

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво