Читај ми!

Zašto bi Adolfu Hitleru bio potreban Zeleni sertifikat

Više kodova, koji se koriste za izradu evropskog Zelenog sertifikata je ukradeno, a među njima ima i onih koji glase na ime Adolfa Hitlera.

Ukradeni kodovi koriste se u izradi falsifikovanih sertifikata koji se nude preko interneta.

Dva Zelena sertifikata izdata na ime Adolfa Hitlera, takođe kruže mrežama. Kako prenose italijanski portali, reč je o dva dokumenta na ime Adolfa Hitlera, jedan sa datumom rođenja 1900. i drugi 1930.

Oba dokumenta imaju važeće QR kodove, za koje se spekuliše da je ukradeni u Poljskoj.

Broj ukupno ukradenih kodova još nije poznat, a prema zvaničnim informacijama, još nije tačno utvrđeno u kojoj su državi ukradeni.

Istraga je u toku, a niz sastanaka zvaničnika je održano na više evropskih nivoa.

Ansa je prenela da je utvrđeno da se krađa nije dogodila u Italiji i da je odlučeno da će svi sertifikati realizovani pomoću kodova koji su na listi ukradenih - biti poništeni.

Sajber-kriminalac je napravio ovaj QR kod kao dokaz da može da napravi validne pristupne propusnice pod bilo kojim imenom, prenosi portal Nieuws

I Holandsko ministarstvo zdravlja pokušava da otkrije kako su nastali lažni kodovi.

Mogući su različiti scenariji, uključujući i da krivac radi za zdravstvenu službu u Poljskoj ili Francuskoj. Ali, kako navodi RTL, Ministarstvo je uglavnom zabrinuto da su ukradeni tajni ključevi francuskog i poljskog QR koda. 

RTL je kontaktirao osobu koja je napravila Hitlerov QR kod preko foruma na kojem nude svoje usluge. Rekli su  da mogu da naprave QR kod za bilo koje ime, uz naplatu 300 evra za ovu uslugu.

Ove propusnice, koje pokazuju da ste vakcinisani protiv kovida-19, oporavljeni od infekcije ili da ste negativni na koronavirus u protekla 24 sata, potrebni su za pristup ugostiteljskim objektima, ustanovama kulture i drugim događajimaa širom Evrope.

Inače u Italiji Zeleni pasoš je od 15. oktobra potreban i za pristup radnom mestu.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи