Čitaj mi!

Na Olimpijadi brada i brkova u Nemačkoj, berberi izabrali najlepše

Oko stotinu muškaraca sa bradom i brkovima učestvovalo je na takmičenju u nemačkoj pokrajini Donja Bavarska kako bi utvrdili ko ima najlepše, najnegovanije i najbolje brkove i bradu.

Takmičari su došli iz Holandije, Austrije, Italije, Švajcarske i Izraela, kao i Nemačke da bi se takmičili na Olimpijskim igrama brade i nemačkom prvenstvu brade koje se održava u gradu Eging am Ze u Donjoj Bavarskoj.

Takmičili su se u nizu kategorija, od „Dalijevih brkova“ do „musketarskih“, kao i u kategoriji „prirodnih“, za učesnike koji ne koriste kozmetičke proizvode za stilizaciju brkova i brade.

Žiri od sedam obučenih frizera i berberina izabrao je najbolje.

„Nega brade je zapravo najvažnija stvar“, navodi Kristijan Fajht, predsednik Istočnobavarskog kluba brade i brkova, koji je domaćin takmičenja.

Članovi žirija procenjuju takmičarske brade kako u pogledu gustine, tako i dužine.

Dok su Olimpijske igre brade i brkova bile otvorene za sve, oni koji su se takmičili na nacionalnom prvenstvu morali su da budu stanovnici ili barem članovi kluba.

Jedan od članova žirija, austrijski frizer i berberin, Johan Glaser ističe da su sve brade koje je video sjajne, ali da se određene ističu pre svega po detaljima i završnoj obradi.

„Kako je brada ošišana, da li je negovana, da li je obrijana, čista, da li se sija. Sve su to stvari koje se procenjuju“, objašnjava Glaser.

„Lak za kosu i fen su dve osnovne stvari koje se najviše koriste. Za brkove se koristi vosak, neki se kunu u njega, a drugi koriste penu za kosu. Ali stari dobri lak za kosu i fen su osnovni za lepe brkove“, smatra Kristijan Fajht, predsednik Istočnobavarskog kluba.

broj komentara 0 pošalji komentar