Читај ми!

Penušavo vino koje nije videlo svetlost dana, niti će ga videti oni koji piju

Ljubitelji penušavih vina u regionu imaće uskoro prilike da probaju nevidljivi, i svetlom nedodirnuti penušavac koji treba i piti u mraku. Reporter RTS-a, Toni Bedalov, imao je priliku da ga proba.

U vinskom podrumu „Radgonske Gorice” u Sloveniji zatičemo potpuno ekskluzivan proizvod, nešto što do sada nikada nije viđeno u svetu. To je penušavac proizveden u potpunom mraku i pakovan u crnoj foliji.

„Prije šest godina došli smo do ideje, želje da ostvarimo nešto u vinarstvu što do sada nije viđeno. Zajedno sa agencijom došli smo do ideje kako napraviti pjenušavac u totalnoj tami. Znači od berbe, do stiskanja grožđa, do pakovanja, tako da ovo vino još nije videlo svetlost. Prošle godine smo prvi put stavili taj penušavac 'Untouch by light' (Netaknut svetlošću). Želja je bila da se u taj mozaik doda još jedan kamen i vidi da li će se to osetiti i na ukusu“, objašnjava Borut Cvetković, direktor vinarije „Radgonske Gorice“.

Proizvodnja ovog neobičnog penušavca je ograničena na samo 2.000 boca, a trenutno najveće interesovanje pokazuju potrošači iz Amerike. Cena je 100 evra bez obzira na to da li je vino poručeno u restoranu, kupljeno u prodavnici ili dostavljeno na kućnu adresu.

Kako navodi direktor vinarije, penušavac kao da je uspeo da zadrži sva svojstva grožđa jer nema oksidativne note.

Nevidljivi i nedodirivi penušavac biće predstavljen medijima u regionu u novembru ove godine.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво