Читај ми!

Performans u donjem vešu u centru Rima – nemi protest bivših stjuardesa „Al Italije"

Nekoliko desetina stjuardesa, koje su radile za italijansku avio-kompaniju „Al Italija“ pre nego što je ugašena, skinule su svoje uniforme i izule se u centru Rima, izražavajući protest zbog gubitka posla.

Bivše stjuardese „Al Italije" okupile su se u sredu na Kapitolu, jednom od slavnih sedam brežuljaka Rima, obučene u uniforme koje su nosile dok su bile zaposlene.

One su potom sinhronizovano, stojeći u kolonama, uz koreografiju počele da skidaju deo po deo uniforme, sve dok nisu ostale u donjem vešu i cipelama.

Zatim su izule i svoje cipele na štiklu, koje su obavezne za stjuardese širom sveta iako imaju veoma loš uticaj na zdravlje. 

Kraj performansa obeležilo je hvatanje u krug, ali i suze stjuardesa. Građani koji su ih posmatrali pružili su im podršku snažnim aplauzom.

Ovim performansom bivše stjuardese želele su da poruče da se protive novonastaloj situaciji.

Inače, mnogi bivši radnici „Al Italije" su otpušteni ili su morali da potpišu ugovore sa novoosnovanom kompanijom "Ita ervejz" pod uslovima koji su, kako tvrde, loši po zaposlene.

„Al Italija" je nedavno ugašena zbog brojnih finansijskih problema koji su se godinama nagomilavali, a za koje vlasti nikako nisu našle rešenje. 

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво