Читај ми!

Kućica na drvetu, dečački san Jovana Cvijića

Nema ko nije čuo za čuvenu kućicu na steni kod Bajine Bašte. Ekipa RTS-a je uspela da zaviri u kućicu u krošnjama duda, koju je na obali Drine napravio jedan Lozničanin.

Drinu leti vole svi, ali u hladnim danima ovde se mogu zateći samo retki.

„Drina ima svoju lepotu i u leto, i zimi, i na proleće, i u jesen. Ona je uvek lepa. Nju možete prepoznati ako je slikano ovde, u Ljuboviji ili u Bajinoj Bašti. Ona ima svoju lepotu i draž. Prepoznatljiva je po toj svojoj zelenoj boji“, tvrdi Fadil Hadži Efendić.

„Drina je smisao života nas koji živimo ovde. Volimo jer je čista, lepa, dobra za kupanje, uživanje, pecanje. To je sve ono zbog čega nas ona privlači ka sebi“, napominje Boro Milenković.

A na samoj obali Drine jedan meštanin ostvario je dečački san. U krošnji tri duda napravio je svoju drvenu kućicu iz snova. Doduše tešku skoro tri tone. A izgleda da nije slučajno što nosi ime čuvenog velikana Jovana Cvijića, koji je takođe iz ovog kraja.

„Zovem se Jovan Cvijić. Deca su mi išla u školu 'Jovana Cvijića'. Živim na Trgu Jovana Cvijića. Jedino sam promašio ulicu. Ulica je Vuka Karadžića“, kaže vlasnik čuvene „Kućice na drvetu“.

Sve elemente napravio je u svojoj radionici, a zatim ih sklopio.

„Ovo je sve moja ideja. Sve sam sam napravio. Pratio sam one serijale što su išli na Ert planeti. Odatle sam preuzeo neke detalje, u smislu kako se kači na drvo, da se ne ošteti drvo", objašnjava Cvijić.

Jovanova ideja je bila da ovo bude mesto za porodicu i prijatelje. Međutim priča se brzo pročula, pa svakodnevno dobija pozive sa svih strana, od ljudi koji žele da se uvere da ova kućica zaista postoji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи