Читај ми!

Dama za komandama sportskog aviona u Divcima

Sve više mladih zainteresovano je za letenje, a visine privlače i pripadnice nežnijeg pola. U Valjevu sve počinje na livadi u Divcima.

U panoramsko razgledanje Valjeva povela nas je Olivera Knežević. Ova dama za komandama sportskog aviona je više od decenije. Takmičila se i u aero-reliju. Njenu energiju i hrabrost cene starije i iskusnije kolege, pa su joj pre četiri godine prepustile vođstvo Aero-kluba „Valjevo".

„Nama je cilj mladost u klubu. Mnogo godina, klub je bio neaktivan, zaparavo, izgubilo se nekoliko generacija. Sada je nama ovde svima puno srce kad vidimo ove mlade jedriličare", istakla je Olivera Knežević, direktorka Aero-kluba "Valjevo".

Devetnaestogodišnja Zora Vilotić dozvolu za pilota jedrilice stekla je sa šesnaest godina. Nakon pet godina letačkog iskustva, priprema se za Vazduhoplovnu akademiju.

"Upisala bih smer borbene avijacije. Moj otac je vojni pilot, leti na helikopterima na Batajnici. Ja sam sa dve i po godine rekla da želim da budem kao tata", rekla je Zora Vilotić iz Valjeva.

"Ona je sa 14 godina kada je na svom prvom jedrenju izašla na 2.400 metara sa ovom letelicom koju vidimo iza, otvorila prozorčić, pošto su to male brzine, oko 80 na sat i pipnula rukom oblak, tu ljubav ja, prosto, nemam srca da prekinem", istakao je Aleksandar Vilotić, Zorin otac.

Ovdašnji zaljubljenici u visine, zadovoljni novim procvatom kluba, kažu da jednako vole livadu u Divcima nadomak Valjeva, odakle sve počinje.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво