Читај ми!

Benksijeva slika isečena na froncle tri puta skuplja sada nego kada je bila čitava

Slika „Devojka sa balonom“ misterioznog britanskog umetnika Benksija, koju je umetnik odmah posle završene prodaje za 1,36 miliona dolara iscepao, ponovo će se pojaviti na aukciji, samo ovoga puta je njena vrednost tri puta veća.

Benksi je šokirao umetnički svet 2018. godine kada je u ram slike koja se prodavala na aukciji ugradio mehanizam za sečenje, a onda ga aktivirao odmah nakon što je prodata.

Rezultat je bio slika potpuno iscepana na froncle. „Ide, ide, otišlo je...“, prokomentarisao je tada britanski umetnik.

Tri godine kasnije, iscepana Devojka sa balonom prekrštena je u Ljubav je u kanti i treba ponovo da se pojavi na aukciji. Ovoga puta u londonskom „Kristiju“.

Ono što je pomalo neverovatno jeste da stručnjaci očekuju da će biti prodata za najmanje 4 miliona funti (4,7 miliona evra), što je tri puta veća cena nego ona koju je prvobitno dostigla.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво