Читај ми!

Kako će izgledati avioni budućnosti – sa prozorima ili bez njih

Veliki virtuelni prozori, komande osetljive na dodir, hologramske tastature i još mnogo toga u avionskim kabinama budućnosti.

Od kada postoji, od 1914. godine, avio-industrija se nije mnogo menjala. Oblik i aerodinamika aviona vremenom su menjali izgled, ali unutrašnjost aviona minimalno. Uglavnom je raspored sedišta i dizajn kabina bio isti kao i danas. Avion bez prozora biće iznenađenje za putnike.

Inovativni sektor avijacije sa novim naprednim naučno-tehnološkim konceptom nazvanim "The Maveric Project", osmislila je kompanija "Rosen Aviation".

Novi avion ima svoju kabinu, koja je komadić budućnosti. Li Klark,  potpredsednik brenda istakao je da je "Maveric Project" nastao zbog činjenice da je avio-industrija u zaostatku kada su u pitanju promene, u poređenju sa stambenim, rezidencijalnim ili automobilskim svetom.

Novi model aviona izgleda kao da je namenjen istraživanju svemira, sa futurističkom kabinom i sedištima koja deluju kao da su namenjena pilotima, a ne putnicima.

Kabina je opremljena tehnologijama koje funkcionišu bez dodira, a prostor je opremljen stancama za bežično punjenje, kao i ambijentalnim osvetljenjem. Zastarele mehaničke prekidače, zameniće pametni senzori.

"Maverick Project" može da prikaže holografsku tastaturu na površini stola, koja ima personalna podešavanja, potpuno je higijenski sigurna, što je važno za postpandemijski svet.

Prozori su malih dimenzija, pravougaoni, a zamenjeni su OLED displejima koji kreiraju virtuelno okruženje što emituje sliku neba.

„Ovaj model je savršen za poslovne letove, mada se može koristiti i za prevoz putnika u ekonomskoj klasi", naveo je Li Klark, potpredsednik kompanije.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво