Читај ми!

Profesorka Ljiljana o pobedi u „Poteri“: Lako je kada su oko vas vaši musketari

Sinoć smo na Prvom programu RTS imali priliku da vidimo podvig učesnika kviza Potera koji su osvojili 940 hiljada dinara. Čak 700 hiljada osvojila je Ljiljana Radulović Dimitrov, profesorka u penziji iz Novog Sada.

Profesorka Ljiljana kaže da je recept za uspeh u Poteri stalno spremanje i nadograđivanje tokom čitavog života.

„Nikada nisam mislila da ću se takmičiti u kvizu, ali sam uvek bila znatiželjna. Od malih nogu je otac kod mene podsticao ljubav prema knjigama. Kod nas u kući je bio praznik kada otvorimo paket knjiga koje smo poručili“, navodi Ljiljana.

Prvi bukvar je dobila sa dve godine, a priseća se da je bila prava tragedija kada ga je jednog dana izgubila, a da bi je smirila majka je morala da otrči do knjižare da joj kupi novi.

Iako je nije znala da piše do prvog razreda osnovne škole, bukvar je znala napamet, jer su joj ga roditelji čitali a ona je posle prepričavala.

Sinoć se našla u obrnutoj poziciji u odnosu na onu koju je čitavog života obavljala - njoj su postavljali pitanja, a iskusna profesorka kaže da je taj posao lakši nego na njih odgovarati.

„Mene su uvek više zanimala pitanja. Kada postavljate pitanja vi saznajete nešto novo, istražujete i svašta saznate. Ima đaka koji daju fenomenalne odgovore“, rekla je za RTS pobednica Potere, a potom ispričala zanimljivu anegdotu sa jednim učenikom.

U Poteri kao domaća

Šarmantna Novosađanka kaže da se osećala veoma prijatno u kvizu i da nikada nije bila tremaroš.

„Tridesetšest godina mi je posao bio da moram da stanem pred stotinu ljudi i da im nekako održim pažnju, da ih vežem za predmet, za sebe i da ih na neki način zabavim. Ponekad sam čak i pevala i igrala da bi im približila neke stvari“, navela je Ljiljana Radulović Dimitrov.

I pre snimanja je znala da će ići na višu sumu: „Nemate vi tu šta da izgubite. Nikakav ulog, sem znanja, sa sobom ne donosite.“

„Nisam ja uložila stotine hiljada. Ne kockam se, nemam žetone. Već sam u kolima dok sam dolazila znala da ću ići na veću sumu. Što kažu: Ili pukovnik ili pokojnik", istakla je profesorka.

Iznos su podelili na ravne časti, a Ljiljana kaže da je ekipa bila „tim snova".

„Tri M i ja. Milorad, Miloš i Miroslav. Tri moja musketara. Imala sam Atosa u Miloradu - staložen, racionalan, pun znanja. Portos je bio Miloš – teški košarkaški centar i budući profesor hemije. I imala sam Aramisa u Miroslavu, nežnom i gracioznom", ispričala je Ljiljana opisujući svoj tim snova.

Sa novcem će častiti snajku odmorom sa mužem, a Ljiljana će sa suprugom i unucima sebe častiti odlaskom u Egipat.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво