Читај ми!

Italijani prvaci sveta u poslastičarstvu

Da je italijanska kuhinja jedna od najboljih na svetu, to svakako znaju svi koji su je probali, a da je ona mnogo više od paste i pice, kako se to često pogrešno misli, trebalo bi danas da zna većina.

Pored hiljada recepata koje nude italijanski restorani širom zemlje i sveta, jedna od svetski poznatih stvari jesu i njihovi sladoledi i generalno slatkiši. Danas su upravo oni trijumfovali na svetskom prvenstvu poslastičara koje se održava u Lionu, u Francuskoj.

Jedna vrlo slatka pobeda za Italijane. Lorenco Puka „dizajner šećera“, Andrea Restuća, poslastičar, te Masimo Pika „čokolatijer“ pobedili su na ovom međunarodnom takmičenju koji se od 1987. godine održava u Lionu.

Oni su deset sati pripremali čokoladni desert za dvoje, desert koji bi se služio u restoranu, sladolednu tortu, skulpturu od šećera visoku preko metar i po i skulpturu od čokolade.

Njihov savršen rad, dizajn i ukus doveo je do toga da žiri odluči da su najbolji. Iza Italije se plasirao Japan, na trećem mestu je zemlja domaćin Francuska, dok je Čile osvojio nagradu za timski rad.

Ovo je treći put da Italija osvaja svetsku titulu u poslastičarstvu koja je samo još jedna od titula koju je Italija osvojila u 2021. godini, pored one u fudbalu i ostalim sportovima, te na pesmi Evrovizije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво