Читај ми!

Prva ruska svemirska filmska ekipa spremna za poletanje

Ruska ekipa sačinjena od dva kosmonauta i dvoje filmskih umetnika trebalo bi početkom sledećeg meseca da poleti na Međunarodnu svemirsku stanicu kako bi snimila prvi igrani film u svemiru.

Poslali su prvi satelit u svemir, zatim su prvi poslali psa, pa čoveka, prvu ženu i sada, ako sve bude išlo po planu, Rusi će prvi snimiti film u svemiru.

Pošto je komisija medicinskih i bezbednosnih stručnjaka odobrila plan da glumica i reditelj krenu put svemira, Rusija je korak bliže još jednom rekordu, i da će početkom oktobra krenuti snimanje prvog dugometražnog igranog filma u svemiru.

Film pod nazivom Izazov govori o lekaru koji je po hitnom postupku upućen na Međunarodnu svemirsku stanicu kako bi spasio život kosmonautu.

Predviđeno je da četvorka odleti brodom „Sojuz MS-19“ 5. oktobra i da bude iskrcana na stanicu koja kruži oko Zemlje na nadmorskoj visini od oko 354 kilometra i provedu 10 dana snimjući film.

Na konferenciji za novinare u Moskvi pre polaska na kosmodrom u Bajkonoru u Kazahstanu, ruska glumica Julija Peresiljd, reditelj Anton Škaplerov i njihove alternacije, jer oboje u slučaju zdravstvenih problema imaju zamene kako projekat u poslednjem trenutku ne bi propao, sa entuzijazmom su govorili o pomeranju granica u filmskoj industriji.

Nadaju se da će uspeti da prikažu bestežinsko stanje kako do sada nije viđeno na filmu.

„Prve dve sekunde je zastrašujuće, posle toga je prelepo“, navodi Julija Peresiljd, koja je na putu da postane prva glumica u svemiru, a koja je tokom obuke imala priliku da nakratko iskusi doživljaj mikrogravitacije.

U filmu će se videti i profesionalni kosmonauti u posadi.

„Neću glumiti u njemu, ali ipak ću morati da naučim kako se film proizvodi na tako neobičnom mestu kao što je svemir“, napomenuo je komandant misije, Anton Škaplerov.

Glavna glumica dodaje da je naučila da bude sopstvena šminkerka i kostimografkinja.

„To neće biti na istom nivou kao na Zemlji, ali daćemo sve od sebe. Spremni smo za to. Sada kada smo dovde stigli prekasno je za strah. Pred nama je Bajkonor i još mnogo posla, i da budem iskrena, jednostavno nema vremena za strah“, istakla je glumica.

Reditelj Šipenko koji je visok 1,9 metara, priznaje da zbog njegove visina obuka, ali i predstojeće putovanje, neće biti naročito udobno, ali obećava da kada budu snimali nastavak na Marsu, da će sigurno biti više mesta u kabinama.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво