Čitaj mi!

Saznala da su je zamenili u porodilištu pre 19 godina, sada tuži bolnicu za 2,9 miliona evra

Španska tinejdžerka koja je posle skoro 20 godina otkrila da je greškom zamenjena po rođenju u porodilištu odlučila je da tuži zdravstvenu ustanovu za 2,9 miliona evra.

Greška je ustanovljena 2017. godine nakon što je devetnaestogodišnjakinjin otac tražio DNK test tokom rasprave o alimentaciji, kada je otkriveno da ona nije u srodstvu sa porodicom sa kojom je odrasla.

Tada se ispostavilo da je 2002. godine zamenjena sa drugom bebom rođenom sa pet sati razmaka u bolnici u severnom španskom regionu Rioha. Obe bebe smeštene su u inkubatore jer su rođene sa manjkom kilograma.

Nadležni u zdravstvu rekli su da je u pitanju slučajna ljudska greška i da će poštovati svaku odluku koju sud donese.

Devojčicin advokat Hoze Saez Morha kaže da je podneo tužbu u ime svoje klijentkinje za nemerljivu emocionalnu štetu koju je nanela greška radnika porodilišta.

Čelnica za zdravstvo regiona Rioha Sara Alba rekla je novinarima da je u pitanju ljudska greška i da nije bilo moguće ustanoviti ko je tačni krivac.

„Tadašnji sistem je bio drugačije i nije bio komjuterizovan kao sada“, navela je Alba.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 08. sep 2021, 14:27) - anonymous [neregistrovani]

Da . zalosno je to sto se desilo u Srbiji..

A jos zalosnije da medicinsko osoblje nije nikada kaznjeno za kriminal...

Posebno da doktori nisu kaznjeni a toboze pod zakletvom za humanost.

(sreda, 08. sep 2021, 13:02) - anonymous [neregistrovani]

To je bio veliki problem

Ali je milijardu puta veci problem zbog kradje i verovatno prodaje stotina dece u Srbiji. A isto tako negativno je sto pravni sistem Srbije nije otkrio ko su ti koji su radili u porodilistima koji su te kriminalne postupke cinili. Kao drzavljanin Srbije stidim se zbog toga.