Читај ми!

Niko nikada nije uradio ništa slično – Italijan leteo avionom kroz dva tunela!

Ono što bi mnogi pomislili da je ludost, za Italijana Darija Kostu bio je izazov. Srećom po njega, uspeo je i postao Ginisov rekorder. U protivnom, verovatno ne bi bio živ.

Niko nikada nije proleteo kroz tunel u avionu sve dok Kosta nije to uradio. Da izazov bude veći, proleteo je kroz dva tunela brzinom od 245 kilometara na čas!

Kosta, koji je profesionalni trkački pilot, upalio je svoj specijalno modifikovani avion u subotu u ranu zoru u jednom od dva tunela Katalka na turskom severnom auto-putu Marmara, prenosi „Red bul“.

Sa više od dve decenije letačkog iskustva i brojnih dostignuća u kokpitu, 41-godišnji Italijan ima više od 5.000 sati u vazduhu, od čega polovinu radeći razne akrobatske manevre.

Okružen betonskim zidovima, Kosta je poleteo u prigušenom osvetljenju u 6.43 časova po lokalnom vremenu, kada mu je sunce bilo iza leđa kako bi imao savršene ambientalne uslove.

Činjenica da je bio ograničen prostorom odozgo i sa strana, Italijan je morao da drži avion tik iznad asfalta istovremeno stabilno leteći i ne skrećući nimalo, jer su zidovi od krila bili udaljeni tek četiri metra.

Promene u strujanju vazduha zajedno sa veoma osetljivim upravljačkim kontrolama letelice zahtevale su od Koste reakcije brže od 250 milisekundi i fine milimetarske pokrete ruku tokom čitavog leta.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво