Čitaj mi!

Šta sadrži najskuplji pomfrit na svetu čija porcija košta 200 dolara

Za 200 dolara u čuvenom njujorškom restoranu „Serendipiti 3“ može se naručiti porcija najskupljeg pomfrita na svetu, koji za to ima i potvrdu Ginisove knjige rekorda.

U čuvenom njujorškom restoranu „Serendipiti 3“ napravljena je porcija najskupljeg pomfrita na svetu. Šta ovaj prženi krompir čini tako posebnim?

 „Tartufi, tartufi i tartufi. Dakle, drugim rečima, ovde imamo ulje od tartufa, imamo sveže crne letnje tartufe i sos Mornej. U stvari, sos Mornej je zamišljen kao sos za umakanje. I on je obogaćen tartufima na hiljadu različitih načina. Tartuf je ovde glavna zvezda“, otkriva Frederik Šun-Kejvert, glavni kuvar restorana „Serendipiti“.

Kuvar koristi visokokvalitetni krompir „Čiperbek“ (Chipperbec) koji blanšira u mešavini šampanjca Dom Perinjon i skupocenog vinskog sirćeta. Zatim ga prži u čistoj guščijoj masti i na kraju posipa jestivom prašinom od 23-karatnog zlata.

Ovo jelo je deseti Ginisov rekord restorana „Serendipiti 3“.

„'Serendipiti' je zaista srećno mesto. Ljudi ovde dolaze da slave, da pobegnu od sumorne svakodnevice i da se zabave. A mi nastojim od budemo zabavni, i to činimo već skoro 67 godina“, navodi kreativni direktor i kuvar Džo Kalderon.

„Za nama je veoma težak period prethodnih godinu i po dana, i sada moramo da se zabavimo“, dodaje Kalderon.

broj komentara 0 pošalji komentar