Читај ми!

Da li i vi kao Južnokorejci kad kažete Ukrajina, prvo pomislite na Černobilj

Kako bi svoje gledaoce bolje upoznali sa zemljama učesnicama Olimpijskih igara, južnokorejski javni servis Em-Bi-Si (MBC) je tokom defilea sportista na ceremoniji otvaranja svaku zemlju predstavljao slikom koja je najbolje „reprezentuje“. Tako se dogodilo da je asocijacija na Ukrajinu bio Černobilj.

Gledacu južnokorejskog javnog servisa Em-Bi-Si su u prenosu ceremonije otvaranja Olimpijskih igara tokom defilea sportista dobijali i telop na kome su mogli da saznaju otkada se određena zemlja takmiči na Olimpijskim igrama, koliko su medalja osvojili do sada, a sve to je ispisano ispod fotografije koja najbolje reprezentuje pomenutu državu.

Italiju je, naravno, predstavila pica. Saznali su da Norveška ima najboljeg lososa, da je Haiti najpoznatiji po stalnim politčkim sukobima i pobunama, a da ako ne znaju gde je Ukrajina, da je to ona zemlja u kojoj se nalazi nuklearka u Černobilju.

Tako su gledaoci uz sportiste iz Velike Britanije videli fotografiju Vestminsterske palate, kraljice Elizabete Druge i Tauer bridža, uz komentar da Korejci već dobro znaju za Šekspira, „Bitlse“ i Harija Potera, pa ih nije potrebno posebno predstavljati.

Asocijacija za Rumuniju je bio ko drugi nego grof Drakula.

Švedska je samo označena na karti uz komentar da je država visokog standarda i blagostanja.

Posle burnih reakcija, zvaničnici Em-Bi-Sija su se izvinili kako zemljama koje su neadekvatno predstavljene, tako i gledaocima i priznali da je to bila neoprostiva greška koja se neće ponoviti. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи