Читај ми!

Njujorčani sa oduševljenjem dočekali koze u srcu Menhetna

Dvadesetak koza sa farme iz ruralnog područja države Njujork stiglo je na Menhetn u park Riversajd kako bi pomogle u borbi protiv invazivnog korova koji ga je zahvatio.

Na opšte oduševljenje Njujorčana željnih prirode 24 koze su puštene da slobodno krstare Riversajd parkom na Menhetnu i brste korov na teško dostupnim mestima.

Ovi četvoronožni uništivači korova već su tradicionalni posetioci njujorškog parka u okviru manifestacije nazvane „Trčanje koza" koja je prošle godine izostala zbog pandemije kovida 19.

Ljubitelji životinja koji su se okupili da dočekaju koze su bili oduševljeni što su im se ponovo vratile.

„S obzirom na to da su koze prirodno najefikasnije u uništavanju korova, za njih je ovaj dolazak u park praznik jer mogu da jedu do mile volje. Kao da ste im servirali švedski sto. Ovaj korov je zdrav za koze, a ovaj način uništavanja je najbolji za životnu sredinu", navodi Den Gorodnik, upravnik preduzeća koje brine o održavanju parka.

Vlasnik farme sa koje su koze dovedene napominje i da će koze, pored toga, uništiti i seme, pa se korov više neće širiti.

„Koze uništavaju japanski dvornik, trajnu zeljastu biljku kojoj je prirodno stanište istočne Azije, naslađuju se otrovnim bršljanom i pelinom, a nije im mrska ni ruža“, dodaje Gorodnik.

Pet koza – Skitles, Čalupa, Baklis, Malemar i gospođa Bo Pip – krstariće parkom tokom celog leta, a građani će moći da glasaju koja će od njih biti proglašena za „najbolju kozu svih vremena“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво