Читај ми!

Rođen sa manje od pola kilograma bez šansi da preživi, a sada je proslavio prvi rođendan

Mali borac. Šta drugo bi se moglo reći o Ričardu Skotu Vilijamu Hačinsonu koji je ušao u Ginisovu knjigu kao najranije rođena beba koja je preživela.

Rođen je u dečjoj bolnici u Mineapolisu pet meseci prerano. Njegovi doktori roditeljima su rekli sumorne prognoze.

Njegova majka, Bet Hačinson, doživela je medicinske komplikacije koje su izazvale porođaj u četvrtom mesecu trudnoće.

Rođen 131 dan pre očekivanog termina, Ričard je težio tek 340 grama. Bio je toliko mali da su roditelji mogli da ga drže u dlanu jedne ruke, navode iz Ginisove knjige rekorda.

„Kada su roditelji Rik i Bet razgovarali sa lekarima, naš neonatalni tim im teška srca objasnio da ne očekuje da će Ričard, jer je rođen veoma rano, uspeti da preživi“, rekla je doktorka Stejsi Kern, koja je pratila Ričardovo stanje.

„Znala sam da će prve nedelje Ričardovog života biti veoma teške, ali sam osećala da bi mogao da preživi ako uspe da pregura to“, dodala je doktorka.

Zbog pandemije koronavirusa, Ričardovim roditeljima nije bilo dozvoljeno da ostanu u bolnici preko noći, pa su svaki dan po nekoliko sati putovali u bolnicu da budu pored njega.

U decembru 2020. godine, nakon više od 6 meseci u bolnici, Ričard je otpušen i otišao je kući u naručju svojih roditelja.

„Dan kada su je dobio otpusnu listu bio je poseban. Sećam se da su mi se oči napunile suzama kada sam ga podigla iz kreveca“, prisetila se Bet.

Pre više od 2 nedelje, 5. juna, mali borac proslavio je i svoj prvi rođendan u krugu porodice.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво