Čitaj mi!

Otac mališana kom je Đoković poklonio kačket: Ne skida ga sa glave

U nedelju, 13. juna, sedmogodišnji Tom bodrio je iz sveg srca svog idola Novaka Đokovića u finalu Rolan Garosa. Đoković u vitrini ima dva trofeja grend slema na šljaci, a srpski teniser priznao je da mu je mnogo značila podrška mališana kojem je poklonio kačket.

Najbolji teniser ovoga puta je u Parizu imao podršku nekih od svojih najvećih navijača. Jednom je poklonio reket, a drugome kačket.

Sedmogodišnji Tom doputovao je u Pariz sa svojom porodicom iz Bulonja na Moru. Mališan je toliko iskreno bodrio svog idola u okršaju sa Stefanosom Cicipasom da je Novak po osvajanju titule prišao do njega.

„To je nešto što nikada neće zaboraviti“, ispričao je Tomov otac za portal Francebleu, dodajući da je na Rolan Garos Tom došao u majici srpskog tenisera.

Za sedmogodišnjeg Francuza dan koji će mu ostati urezan u pamćenje nije dobro počeo. Njegov idol gubio je sa 2:0 u setovima. Uprkos tome, nastavio je da hrabri Novaka, koji ga je primetio na tribini.

„Stvorili su neku vezu. Kada je seo tokom jedne od pauza između gemova, pogledao je Toma, podigao palac uvis i namignuo“, kaže mališanov otac.

Kada je pobedio, Tomovoj sreći nije bilo kraja, ali to nije bio vrhunac. Srpski teniser pogledao je u Toma i rekao mu da ostane tu gde je: „Doći ću kasnije.“

Ne skida kačket sa glave

Posle dodele trofeja i izjava, Novak je otišao do svoje torbe i izvadio dva kačketa i dao po jedan Tomu i njegovoj sestri, a onda i prišao ogradi da popriča s njim.

„Bio je to topao trenutak za njega, koji nikada neće zaboraviti. Novak mu mnogo znači. Bio je to trenutak čiste sreće“, dodaje otac.

Za medije je rekao i da njegov sin ne skida kačket sem kada spava. Nosi ga u školu, posle podne dok ruča, a s njim će igrati na teniskom turniru u subotu: „Nadamo se da će mu doneti sreću sa istim rezultatom kao Đokoviću.“

broj komentara 5 pošalji komentar
(sreda, 16. jun 2021, 05:57) - anonymousmaja [neregistrovani]

N o l e

Nole ponos srbije I srba

(utorak, 15. jun 2021, 18:55) - Gastarbajtovanje [neregistrovani]

Javili su mi da mi je otac...

doživeo infarkt (1984.),pa sam seo u kola i vozio 24h!-Zatekao sam ga srećom živog,ležao je u lokalnoj bolnici..."Nisi se setio da mi kupiš novine,mnogo je dosadno..."-Vraćajući se,opsovao sam sebe,zaustovio kola na poslednjem kiosku i kupio njegove omiljene novine i još par drugih,okrenuo,vratio se u bolnicu.Videvši me, krenula mu je suza...Drugi infarkt posle 3 meseca, sprečio ga je da čita sve novine ovog sveta!...Nikad sebi ne bih oprostio, da se tada nisam vratio s novinama...

(utorak, 15. jun 2021, 16:18) - Sreću čine male stvari! [neregistrovani]

Američki psiholog:

Najviše sam se obradovao u detinjstvu,kada je otac u noći zaustavio kola,da mi uhvati svica!

(utorak, 15. jun 2021, 15:07) - anonymous [neregistrovani]

ima sto drugi nemaju

veliko srce a tako nesto njegovi rivali nemaju i zato je GOAT

(utorak, 15. jun 2021, 14:58) - gedža [neregistrovani]

To je to

Takve situacije ne možeš da isplaniraš. To se jednostavno desi a ti odreaguješ baš onako kakav jesi. To je No1e.