Читај ми!

Jaša Tomić kao studio za stotinu fotografa iz cele Srbije

Tokom proleća i leta mnoga sela postaju umetničke kolonije. Već četvrti put selo Jaša Tomić domaćin je onima koji se bave umetničkom fotografijom. Izložba radova planirana je za jesen.

Prepoznatljivi ravničarski pejzaži, priroda, sakralni i javni objekti, praktično celo selo Jaša Tomić bilo je umetnički studio za potrebe foto-safarija koji je okupio blizu stotinu majstora objektiva i amatera fotografije iz svih krajeva Srbije.

Pogranično banatsko selo Jaša Tomić, smešteno uz reku Tamiš, četvrti put organizuje ovu specifičnu radionicu fotografije, jednu od svega deset ovakvih manifestacija i okupljanja u našoj zemlji.

„Lepo druženje i sve u svemu celokupan događaj je za mene, verujem i za sve ostale prisutne, kao i za pretpostavljam selo i opštinu izuzetan događaj koji treba da traje", rekao je Jan Valo iz Novog Sada.

„To je jako zanimljivo da sto objektiva, sto fotografija, sto različitih fotografija na jednu temu, i to daje draž, to daje i neku snagu čak i naravno izazov za sve ostale fotografe", smatra Aleksandar Mladenovski iz organizacionog odbora manifestacije.

Ovakva snimanja i praktične radionice fotografije jedinstvena su prilika da amateri što bi žargonski rekli „kradu tajne zanata" doajena i majstora objektiva.

Teren, uslovi, motivi, oprema su isti, ali - finese, izvežbano oko snimatelja i pravi trenutak za fotografiju, čine svaku sliku osobenom.

„Učenje je celog života, znači to je večita inspiracija. Kada bi prestali da učimo onda bi umetnost prestala da postoji, jer onda bi kreativnost izumrla potpuno", kaže Jelica Milentijević iz Beograda.

„Najbitnije je da mladi uče, što oni i hoće. Mislim nema ih preveliki broj, više ima nas starijih ali je to vrlo pozitivna stvar naravno", kaže Dragan Leleš iz Zrenjanina.

Radovi nastali na četvrtom foto-safariju u selu Jaša Tomić biće predstavljeni na posebnoj izložbi u septembru.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи